PåloggingOm NiK

Om NiK

Norsk Interesseforening for kortvokste (NiK) er en sammenslutning av mennesker som har en veksthemming og av pårørende til mennesker med veksthemming.

Grunnleggelse

Grunnleggelse

Norsk Interesseforening for Kortvokste (NiK) ble stiftet på Frambu i november 1983. Fra 1999 har Trenings- og rådgivningssenteret (TRS) ved Sunnaas sykehus HF som kompetansesenter for diagnosegruppen kortvokste.

Formål

Formål

Foreningen har som formål å arbeide for bedre levevilkår for kortvokste både sosialt og økonomisk.

Nasjonale treff

Nasjonale treff

Foreningen pleier å arrangere landsdekkende treff - NiK-treff - minst en gang pr. år. Her kan en treffe andre i lignende situasjon, utveksle erfaringer, få mer fagkunnskap, og ha det kjekt sammen i aktiviteter.

Velkommen til NiK sin hjemmeside!

Dette er hjemmesiden til Norsk Interesseforening for Kortvokste. Her vil du først og fremst finne stoff om foreningen, men også noe informasjon om det å være kortvokst / få et kortvokst barn. Her er også aktuelle nyheter og bilder fra årlige treff og annet som foregår gjennom året, men ...

Internasjonale treff

Internasjonale treff

NiK har også kontakt med tilsvarende internasjonale foreninger. Det gjelder spesielt de skandinaviske, men ekstra spennende er det å legge turen til treff i USA.

UNiK

UNiK

UNiK er Ungdomsarbeidet i NiK. Kine Sørli tok sammen med andre unge initiativ til dette høsten 2008.

Årsmøtet

Årsmøtet

Årsmøtet gjennomføres i løpet av første halvår, når foreningen er samlet til treff. Årsmøtet er foreningens høyteste organ, og vedtar foreningens vedtekter og velger foreningens styre.

Styret

Styret

Styret består av leder, nestleder, sekretær, kasserer og fire styremedlemmer. Anders Kristoffersen er foreningens leder.

Kompetansesenter

Kompetansesenter

Trenings- og rådgivningssenteret (TRS) er NiKs kompetansesenter. De er lokalisert ved Sunnaas sykehus HF på Nesodden. På TRS sine sider kan du lese mer om kortvoksthet.

Vedtekter

Vedtekter

Vedtektene er vedtatt på årsmøte den 21.04.96, med endringer vedtatt på årsmøte den 23.05.98, 10.07.99, 28.06.03, 04.04.04 og 02.07.06.

Bli medlem!

Bli medlem!

For å kunne delta på treff må en være betalende medlem i foreningen. Medlemskontingenten er kr 200 pr år for hovedmedlemmer, kr 175 pr år for medlemskap (uten NiK-Posten, samme husstand som hovedmedlem), kr 25 pr år for skoleelever/barn under 18 år, og kr 200 for støttemedlemmer. For fa...

Besøkende

Vi har 1 gjest her nå
Koder for sjelettdysplasier PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Anders Kristoffersen   
søndag 21. september 2014 06:33

Kortvokste kan fra tid til annen oppleve at fastlegen eller andre bruker uriktige koder om pasienter med kortvoksthet / sjelettdysplasier. Styret har fått flere tilbakemeldinger på at helsevesenet har brukt betegnelsen «dverg» eller «dvergvekst» i sine journaler. I arbeidet med å unngå dette, har lege på TRS, Svein Fredwall, skrevet litt om kodesystemet som brukes. Ta gjerne dette skrivet med til fastlegen eller andre representanter for helsevesenet neste gang du har time eller konsultasjon.

På TRS prøver vi i å være konsekvente med å bruke enten den presise diagnosen eller kortvoksthet, og ordet dverg og dverg-vekst skal være ute av alle våre presentasjoner og vårt skriftlige materiale.

Når det gjelder spørsmålet i forhold til elektronisk koding, finnes det flere kodeverk i helsevesenet. De to vanligste som brukes er et ICD-10 som brukes mest på sykehus, og ICPC-2 som brukes av fastlegene.

Begge kodesystemene består av en kombinasjon av en bokstav og tallkode.

På Sunnaas og TRS bruker vi ICD-10, og koden for kortvoksthet er Q77.

En del av kortvokstdiagnosene har egen underkode, f.eks akondroplasi: Q77.4, Spondyloepifyseal dysplasi Q77.8, mens de fleste andre kortvokstdiagnosene ikke har sin egen underkode.

Da bruker jeg oftest Q77.8: Annen spesifisert osteokondrodysplasi med vekstdefekter i rørknokler og ryggsøyle, eller bare Q77.

Fastlegene bruker vanligvis ICPC-2 systemet: Der kan man bruke koden L82 Medfødt feil i muskel- og skjelettsystemet.

Man kan også bruke koden L82, og skrive inn i tekstfeltet den presise diagnosen, f.eks pseudoakondroplasi eller spondyloepifyseal dysplasi osv.

Men man kan altså bruke diagnosekoden L82 på alle våre skjelettdysplasier.

 

Med vennlig hilsen Svein Fredwall

 
"Hva med oss?"-kurs PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Anders Kristoffersen   
torsdag 25. september 2014 08:03

«Hva med oss?»-kurs er parkurs for foreldre til barn med nedsatt funksjonsevne/kronisk sykdom. Kurset gir deltakerne mulighet til å sette fokus på parforholdet sitt og få påfyll og energi.

Nå har vi flere ledige plasser på kurs 14. – 16. november. Det er også noen ledige plasser på oppfølgingskurs for de som har vært med på parkurs tidligere, 17. – 19. oktober.

Begge kursene holdes på Quality Hotel Expo, Fornebu.

Du finner mer informasjon og påmeldingsskjema her: http://www.bufetat.no/hvamedoss/par/ost/


 

 
Referater fra styremøtene PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Anders Kristoffersen   
onsdag 17. september 2014 13:46

Styret legger her ut litt informasjon til medlemmene om hva som blir behandlet på styremøtene.

Se vedlegg for mer info.

 

Mvh Styret

 
Veileder til bilsøknader PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Anders Kristoffersen   
torsdag 09. oktober 2014 16:28

TRS har publisert en veileder til bilsøknader som primært er ment for helsepersonell. Den kan uansett være nyttig for mange!

Veilederen finner du som vedlegg.

Styret

 
Velkommen til NiK sin hjemmeside! PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Administrator   
onsdag 04. juli 2012 16:04

Dette er hjemmesiden til Norsk Interesseforening for Kortvokste. Her vil du først og fremst finne stoff om foreningen, men også noe informasjon om det å være kortvokst / få et kortvokst barn. Her er også aktuelle nyheter og bilder fra årlige treff og annet som foregår gjennom året, men dette stoffet er kun tilgjengelig for registrerte brukere (betalende medlemmer).

Informasjon om medlemsskap i NiK finner du her

Sist oppdatert søndag 16. desember 2012 22:10
 
<< Start < Forrige 1 2 3 Neste > Siste >>

Side 1 av 3